info@salonyvon.nl  |  +31-(0)46-4425486

Chi

CHI Essential cosmetics

De vooruitstrevende en natuurlijke visie op huidverzorging.

Essential cosmetics is een gezichtsverzorging die voor de 100% uit pure planenoliën bestaat. De huid neemt deze plantenoliën gemakkelijk op doordat ze veel lijkt op het sebum van de huid: het huidvet. Met de vette plantenoliën kan de eventuele toegevoegde essentiële olie (of andere in olie oplosbare stoffen) vervoerd worden naar diepere huidlagen in de huid.

Door de olie te mengen met  hydrolaten (bloemwaters met water oplosbare werkstoffen uit de planten) wordt de olie nog beter door de huid opgenomen. Daar traditionele crèmes water en oliën samenvoegen moeten er emulgatoren en conserveringsmiddelen toegevoegd worden om het geheel homogeen te houden. Verder hebben dergelijke stoffen een belastende invloed en zijn het ook geen voedende stoffen. De Essential cosmetics is een lijn die het water en olie gedeelte apart houdt. Zo blijven alle werkstoffen sprankelend en actief. in de lotions zijn daarnaast ook water oplosbare stoffen toegevoegd zoals zouten en edelsteenelixers.

Per persoon kan de dosering van vet en water afgestemd worden op wat de huid op dat moment nodig heeft. Dit kan afhangen van het huid type, dag- of nachtverzorging, seizoen en de conditie en constitutie van de huid. Het is de bedoeling de huidolie en of de balsem samen met de lotion te gebruiken.

ALS DE HUID DIT EENMAAL GEWEND IS WIL ZE NIETS ANDERS MEER.

Verkrijgbare producten:

Reinigings olie (enigste product met iets emulgator)
Peeling
Huidolie
Hydrolaten als lotion
Balsem
Eye contour balm
Serums (compositie van esoterische oliën).