info@salonyvon.nl  |  +31-(0)46-4425486

Medisch Pedicure

De medische pedicure (opleidingsniveau 4) is een breed opgeleide pedicure.

Deze kan alle zogeheten risicovoeten, welke o.a. zijn ontstaan door diabetes, reuma, verwaarlozing, spastisch voetstand e.d. behandelen. De medische pedicure bezit daarnaast een uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van specialistische technieken. Daarmee worden de behandelmethoden vergroot.

De medisch pedicure maakt deel uit van de zorgketen en zorggroepen. Een zorggroep bestaat uit een huisarts, praktijkondersteuner, fysiotherapeut, podotherapeut maar ook een medisch pedicure en hebben een samenwerkingsverband. Kortom een medisch pedicure is een vakvrouw met een breed werkgebied.

Dit houdt ook in dat u in aanmerking kan komen voor de vergoeding van de behandeling door uw zorgverzekeraar bij diabetisch en reuma patiënten. Bij diabeten moet u via een podotherapeut, waarmee ik een contract heb afgesloten, doorverwezen worden naar mij.

Wij zorgen voor al uw voetproblemen zoals: Eelt plekken, kloven, pitten, ingegroeide nagels, kalknagels, Schimmel nagels.

U kunt ook bij Salon Yvon terecht voor Voetpakkingen, Spa voetmaskers, nagelcorrecties en -regulaties, kunstnagels voor ontsierende nagels, lakken, orthese stukjes, diverse nagelbeugeltjes en voetzone-reflexmassage de zo geheten Pedi-Podo behandeling (combi van pedicure en diepte massage). Deze speciale massage heeft een sterke activerende werking op de organen van het lichaam.

Deze massage valt onder de natuurgeneeswijze en wordt ook door uw zorgverzekeringen vergoed als u bijverzekerd bent. 

Een basis behandeling bestaat uit:

Nagels knippen, en verzorgen.
Mycose nagels verzorgen.
Eelt verwijderen.
Pitten verwijderen.
Kloven behandelen.
Desinfecteren en voeten incrèmen.

U kunt ook bij Salon Yvon terecht voor

Nagelcorrecties
Nagelregulaties
Siliconen stukjes voor drukontlasting. Bv bij pitjes tussen de tenen.
Druk ontlastende behandeling voor pijnlijke plaatsen. Bv bij een haluxvalgus.
Kunstnagels voor ontsierende nagels
Lakken

Voet reflex-massage. Deze speciale massage heeft een sterke activerende werking op het lichaam. Deze massage valt dan ook onder de natuurgeneeswijze en wordt door de zorgverzekeringen vergoed. (Kijk u uw polis na).